Paula Bronstein

PAULA BRONSTEIN


Afghanistan: Between Hope and Fear

2020-01-25 - 2020-01-26Afghanistan: Between Hope and Fear visar ett fotografiskt porträtt av ett krigshärjat lands befolkning från nästan  två decennier. Med utmaningarna att vara en amerikansk kvinnlig fotojournalist som arbetar i ett konservativt islamiskt land, ger Paula Bronstein röst till de afghaner, särskilt kvinnor och barn, som tystats under den våldsamma talibanregimen. Hon dokumenterar allt från de allvarliga prövningar som landet står inför - övergrepp mot mänskliga rättigheter, mot kvinnor, fattigdom och krigens efterdyningar - till uppmuntran av nytt hopp, inklusive val, flickors utbildning och arbete och rekreation. Ett porträtt av vardagen.

Paula Bronstein är en av världens ledande bildjournalister med en karriär som sträcker sig över tre decennier. Paula använder sin vision för att dokumentera mänskligheten och väcka medvetenhet med fokus på konfliktregioner. Hon är författare till den internationellt hyllade boken "Afghanistan: Between Hope and Fear" som kom ut 2016.
På Galleri Axel visar hon ett urval från boken.

Paula Bronstein anlitades i över 15 år som fotograf för flertalet amerikanska tidningar och i slutet av 90-talet flyttade hon utomlands till den asiatiska regionen. Åren mellan 2002-2013 var hon ansluten till Getty Images som ledande fotograf.
Paula är för närvarande frilansande, hennes bilder har publicerats i nästan alla globalt erkända publikationer och har ställts ut i flertalet länder.

Copyright © All Rights Reserved.

___________________________________________________________________________________________________________


GALLERI AXEL   -   HEJ@GALLERIAXEL.SE   -   +46 7 35919136