Mia Galde

MIA GALDE


On My Mind

2017-02-02 - 2017-05-02

 


Mia Galde har mycket i huvudet. I On My Mind delar hon med sig av några av de projekt som ligger henne närmast om hjärtat.


On My Mind handlar om Galdes besatthet av att fotografera och berätta vilket går som en röd tråd genom alla hennes arbeten. Med hjälp av kameran berättar Mia för oss om möten och upplevelser, drömmar och fantasier där hon använder sig själv som utgångspunkt och där olika sidor av samma besatthet är en reflektion av konstnären själv.


Mia Galde ger oss i On My Mind inte bara Light Rooms, Conversations och Letters utan även det ej ännu utställda projektet Me Myself and Eye .


I Light Rooms utforskar Mia det fotografiska rummet och förvandlar rum till en Camera Obscura där hon under en tid bodde inne i kameran under en Artist in Residence på Nordic Light Hotel.

Conversations visades på Hotell Strand i samarbete med Galleri Konstrast, och innehåller en serie bilder från serien Letters och Think Twice i kombination med andra bilder.

Letters har tidigare visats på Galleri Ralf och där har Mia använt sig av kameran och bildskapandet i en brevväxling med sig själv.


I serien Me Myself and Eye läggs ett självporträtt av konstnären samman med en annan bild. Objekt och subjekt som tillsammans blir till en och samma och skapar en ny bild i form och tar fenomenet selfies till en annan nivå.

Galdes olika projekt och berättelser vävs i On My Mind samman till en ny berättelse, den om konstnären själv.


Copyright © All Rights Reserved.

___________________________________________________________________________________________________________


GALLERI AXEL   -   HEJ@GALLERIAXEL.SE   -   +46 7 35919136