Jannis Tordheim

JANNIS TORDHEIM


Närmar Mig

2015-04-01 - 2015-04-26

 


Med polaroidkameran som verktyg har Jannis Tordheim undersökt relationen till sin mamma. När minnena bleknar och kärlek och saknad tar över närmar sig Tordheim sin sorg och sina rädslor. Den förgängliga längtan efter att saker och ting skulle ha varit annorlunda är genomträngande i utställningen. Tordheim gräver i det föränderliga och i ett skeende som står under transformation för att hitta skörheten och stillheten i detta föränderliga.


Tordheims arbeten är en slags social undersökning av människans beteende och varelse i kombination med att han testar sina egna gränser. Han testar hur långt han kan gå i sitt fotograferande och hur djupt han kan dyka in i sig själv och andra när han fotograferar. Allt handlar om nerv. Finns den inte där, finns ingen bild.

Ensamhet/tvåsamhet och kombinationen av det smärtsamma och det sköra är återkommande teman i hans arbeten. Tordheim försöker alltid hitta rätt ton för rätt berättelse, men det gemensamma för hans berättelser är skörhet, närhet, längtan och intimitet.


Jannis Tordheim är utbildad på Berghs School of Photography i Stockholm och på Fatamorgana i Köpenhamn. Sedan 2014 ingår Tordheim i fotokollektivet Atonal.


Copyright © All Rights Reserved.

___________________________________________________________________________________________________________


GALLERI AXEL   -   HEJ@GALLERIAXEL.SE   -   +46 7 35919136