Anja Butti

ANJA BUTTI


Från Inget Till Mig

2015-05-07 - 2015-05-31

 


Anjas kamera är hennes mask och hennes gåva till betraktaren är hennes sanning. Hon har blivit kallad fotografisk poet som ersätter ord med struktur och stämning och alltid genom det stulna ögonblicket. Genom mörka fönsterrutor och dörrar en aning på glänt förblir hon osedd. Anja Butti är alltid närvarande, men aldrig påträngande.


Bilderna är en reflektion av de senaste åren tagna på både bekanta och obekanta platser i möten med både bekanta och obekanta mäniskor.


Anja intresserar sig för undersökandet av mellanrummet och vad som händer med oss när vi befinner oss där. Med mellanrummet menar hon den fas som tar plats mellan olika skeenden, en förväntan inför ett möte eller en sorg efter ett avsked. Hon menar att det ofta är det mellanrummet som förändrar oss, då något nytt kan växa fram eller bli till ett minne.


Varje bild har sin egen berättelse, och sitt mellanrum, och bildar en helhet med sitt måleriska bildspråk där ljus och mörker samspelar. Det finns en dualism i bilderna, där det ljusa och drömlika förstärker något till det mörka och verkliga. Anja rör sig fritt och anspråkslöst utan att konstruera ett scenario. Hon är en lysten iakttagare och tillåter historierna att uppenbaras på ett naturligt sätt. Hon ser sin sanning, leker med den och erbjuder den till betraktaren.


Anja Butti är bosatt i Stockholm och avslutar sin utbildning på HFU våren 2015. Hon har en postgraduate i Fashion and Fashionphotography i Argentina. Anja är ofta publicerad i Photo Vouge Italia och har under 2014/15 haft två utställningar i Milano arrangerade av Vouge Italia.
Copyright © All Rights Reserved.

___________________________________________________________________________________________________________


GALLERI AXEL   -   HEJ@GALLERIAXEL.SE   -   +46 7 35919136