Amanda Ooms

AMANDA OOMS


Tatuerade Väggar

2015-12-03 - 2016-01-16

 


-En väggmålning gör det hela mer definitivt och skapar något bestående. Vad betyder något för dig och vilka symboler kan du stanna upp vid och leva med en längre tid?


Under en vecka har Amanda Ooms tagit sig an Galleri Axels väggar för att måla sin värld med Södermannagatan, där galleriet ligger, som utgångspunkt. Utmed gatan möter vi skyddsänglar, symboler och borttappade saker, där allt har skapats ur ögonblicket och berättar om vad som är viktigt för Amanda själv.


Amanda Ooms är skådespelare, författare och konstnär. Som konstnär har hon arbetat i över 25 år men det var först för drygt 10 år sedan som hon bestämde sig för att ta sitt konstnärskap på allvar. Under åren har hon tecknat tusentals tusch- och kolteckningar och har ställt ut i Sverige, Holland, Tyskland och England samt gjort beställningsverk. Ooms har alltid målat med nedslag i nuet vilket har fungerat både som terapi och som en dokumentation av sitt inre tillstånd. Hon arbetar snabbt och intuitivt med penseln. Med denna utställning har Ooms utvecklat sitt konstnärskap och använder hela väggar som arbetsyta, men fortfarande med sin måleriska, narrativa stil och sin suggestiva svärta.


Copyright © All Rights Reserved.

___________________________________________________________________________________________________________


GALLERI AXEL   -   HEJ@GALLERIAXEL.SE   -   +46 7 35919136