Annika Holmér

Copyright © All Rights Reserved.

ANNIKA HOLMÉR


Dreams of Nature

2012-11-01 - 2012-11-25Annika Holmér arbetar med fotografi och installation. På Galleri Axel visar hon delar ur projektet Dreams of Nature. Flera av bilderna i verket är tagna 2010 under en stipendieresa på Lofoten.


Annika konstruerar situationer som baseras på verkligheten. Hon leker med vår kulturs klichéer av naturen för att mana till eftertanke. I hennes bildvärld verkar fotografiet nästan alltid i gränslandet till skulptur. Ofta är det ett objekt som konstnären själv har gjort som läggs till i bilden för att förstärka och förlänga fotografiet. Fiktionen gör att vi ser på livet på ett nytt sätt, en slags vinklad verklighet. Arbetet bottnar i en förtrogenhet med fotografiets historiska kontext. Konstnären intresserar sig för och arbetar med sammanfogandet mellan traditionellt dokumentär fotografi och iscensatt fotografi. Det är mellanrummet och skillnaden mellan hur det verkar och hur det egentligen är som intresserar Annika. Hon strävar efter att gestalta det vi upplever när det välbekanta blir obekant, när man förväntar sig en sak men får en annan. Man kan säga att det är när fotografiet hamnar i ett icke igenkännande tillstånd, de där sekunderna när du inte kan urskilja vad det är.


Annika Holmér har en Magisterexamen på Högskolan För Fotografi 2005 och har sedan dess medverkat i flertalet utställningar, både separat och samlingsutställningar.
___________________________________________________________________________________________________________


GALLERI AXEL   -   HEJ@GALLERIAXEL.SE   -   +46 7 35919136