Maja Kristin Nylander

MAJA KRISTIN NYLANDER


En Atletkvinnas Dotter

2018-02-09 - 2018-03-17

 


Maja Kristin Nylander visar på Galleri Axel bilder ur En atletkvinnas dotter, en serie fotografier som bottnar i personliga erfarenheter av närvaro och frånvaro. Utställningen är del av ett pågående självbiografiskt gestaltande arbete, där Nylander utforskar saknadens estetik i drömska och målande bilder av melankoliska landskap. Genom fragmentariska fiktioner undersöker Nylander relationerna mellan det mytologiska och det värdsliga, mellan kollektiva och privata minnen.


Bilderna är omsorgsfullt iscensatta och arrangerade. Minnen, symboler och kroppar samspelar i associativa scenerier där yttre och inre världar möts. Återkommande motiv är människor med slutna ögon, vårdandet och bärandet liksom ensamma gestalter som söker eller undviker betraktarens blick, i ett slags blickarnas växelspel mellan fotograf, modell och betraktare.



Maja Kristin Nylander, född 1979, arbetar med porträtt och iscensatt fotografi. Hon är utbildad vid Napier University School of Film and Photography i Skottland och är verksam i Göteborg sedan 2008.



Utställningen produceras i samarbete med Sveriges Konstföreningar.


Copyright © All Rights Reserved.

___________________________________________________________________________________________________________


GALLERI AXEL   -   HEJ@GALLERIAXEL.SE   -   +46 7 35919136