Jag vill bli medlem i Galleri Axels konstförening
Prenumerera på Galleri Axels nyhetsbrev
Din e-post här
Skicka
Artikelinformation
Publicerad av:
Bea Tigerhielm
Publicerad: 2013-04-01
Ändrad: 2015-08-08

Utställningar

av Lisa Ljunggren
2014-01-30 - 2014-02-23

 

Av jord är du kommen. Och sedan går tiden. Vi övar på våra namnteckningar. Vi viker pappersflygplan. Vi gör upp en eld. Vi lägger oss tidigt. Vi skriver listor. Vi knoppas, blommar och dör. Vissa flyger med vinden, vissa ägnar ett helt liv åt att jaga den.

Vi tänker oftast inte på det alls, det där vi letar efter. Men en kort stund. Kanske längre för vissa. Det syns i blicken när det händer. Med elva porträtt tillsammans med texter av Nils Lundkvist har Lisa Ljunggren försökt komma åt en bit av den där längtan efter något mer, något annat.

Snart så kommer hon att sitta med mig i bilen. Hon kommer att vara ung och modig och ha fräknar som stjärnhimlen. Jag kommer att fråga henne saker för det finns så mycket jag vill veta: vad hon tänker på och vad hon drömmer om. Hon kommer att svara mig kortfattat, sjunga något för sig själv och titta ut genom rutan. Och endast ett vet jag: det är inte nog.

Nils LundkvistLisa Ljunggren studerar sitt sista år på Fotoskolan i Stockholm och det här är hennes första separatutställning.