Jag vill bli medlem i Galleri Axels konstförening
Prenumerera på Galleri Axels nyhetsbrev
Din e-post här
Skicka
Artikelinformation
Publicerad av:
Bea Tigerhielm
Publicerad: 2013-04-01
Ändrad: 2015-08-08

Utställningar

av Amanda Ooms
2015-12-03 - 2016-01-16

-En väggmålning gör det hela mer definitivt och skapar något bestående. Vad betyder något för dig och vilka symboler kan du stanna upp vid och leva med en längre tid?

Under en vecka har Amanda Ooms intagit Galleri Axels väggar för att måla sin värld med Södermannagatan, där galleriet ligger, som utgångspunkt. Utmed gatan möter vi skyddsänglar, symboler och borttappade saker, där allt har skapats ur ögonblicket.

Amanda Ooms är skådespelare, författare och konstnär. Som konstnär har hon arbetat i över 25 år men det var först för drygt 10 år sedan som hon bestämde sig för att ta sitt konstnärskap på allvar. Under åren har hon tecknat tusentals tusch- och kolteckningar och har ställt ut i Sverige, Holland, Tyskland och England samt gjort beställningsverk. Ooms har alltid målat med nedslag i nuet vilket har fungerat både som terapi och som en dokumentation av sitt inre tillstånd. Hon arbetar snabbt och intuitivt med penseln. 

Med utställningen TATUERADE VÄGGAR har Amanda Ooms utvecklat sitt konstnärskap och använder hela väggar som arbetsyta, men fortfarande med sin måleriska, narrativa stil och sin suggestiva svärta.

 

Har du ett tecken som du kan leva med en längre tid?

Tanken är att Tatuerade Väggar kan utföras hemma hos dig, på din arbetsplats eller att ge bort i julklapp. det behöver inte vara en hel vägg utan kanske bara en liten del av väggen, som en tatuering.

Även om du inte vet exakt vad du vill ha så får du träffa Amanda som tillsammans med dig kommer fram till hur du vill att din väggmålning ska se ut. Amanda Ooms kommer sedan hem till dig eller till din arbetsplats och skapar verket.

Konstverket blir på så vis ett samarbete mellan dig och konstnären.


Kontakta galleriet på hej@galleriaxel.se